Σελίδες ξεναγών / KALOGIANNI AVGI
Δείτε το προφίλ του ξεναγού στα: Ελληνικά Ιταλικά Γαλλικά Αγγλικά
KALOGIANNI AVGI
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά
Περιοχή διαμονής: Πάρος

Γεννήθηκα στην Αίγυπτο αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Παράλληλα παρακολούθησα τη Σχολή Ξεναγών απ' όπου αποφοίτησα το 1979 και έκτοτε εξασκώ το επάγγελμα του ξεναγού. Από την μακρόχρονη ενασχόληση με την ξενάγηση έχω αποκομίσει μεγάλη εμπειρία και γνώσεις καθώς η συνεχής επιμόρφωση είναι μέρος της δουλειάς και της ζωής μου. Παράλληλα έχω αγαπήσει το επάγγελμα αυτό, που μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι σε συνεχή επαφή με τα ωραιότερα δημιουργήματα του ελληνικού πολιτισμού, είτε αυτά βρίσκονται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είτε σε πόλεις και παραδοσιακούς οικισμούς.

Ξεναγώ όλη την Ελλάδα αλλά προτιμώ να ξεναγώ την πόλη μου την Αθήνα, καθώς και την Πάρο όπου ζω αρκετούς μήνες το χρόνο.

Στην Αθήνα ξεναγώ συνήθως την Ακρόπολη και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Αγορά και όλα τα μνημεία γύρω από το Βράχο της Ακρόπολης καθώς και τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης όπως το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Νομισματικό Μουσείο, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εβραϊκό Μουσείο.

Στην Πάρο η ξενάγηση μου περιλαμβάνει το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εκατονταπυλιανή, καθώς και την Παροικιά, μια πόλη με ιστορία από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Με βάση την Πάρο, πραγματοποιώ ξεναγήσεις και στην Αντίπαρο και την Νάξο.

 

Despotiko: An Unknown Treasure

 

Φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Στοιχεία επικοινωνίας
210.6436.276 - 6972.210971
Επίσημη ταυτότητα ξεναγού
όλοι οι διπλωματούχοι
ξεναγοί φέρουν την
επίσημη ταυτότητα του Υπουργείου Τουρισμού
Επικοινωνήστε με τον ξεναγό
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides
Developed by: Symmetria Web Solutions