Παρουσίαση της ιστορίας του αστεροσκοπείου στο Λόφο των Νυμφών και ξενάγηση στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, το οποίο περιέχει, ανάμεσα στα άλλα, κι ένα αντίγραφο του μηχανισμου των Αντικυθηρων, το οποίο αναπαριστά με κίνηση τη λειτουργία του μηχανισμού κατά την εποχή του.
Το 4ο Φεστιβάλ αφήγησης θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 26 Μαρτίου 2017.
Ειδική παρουσίαση της καινούριας πτέρυγας του μουσείου της Κορίνθου από την αρχαιολόγο - μουσειολόγο κα Τσιτούρη, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της έκθεσης και της καινούριας έκθεσης στο μουσείο των Ισθμίων από τον αρχαιολόγο κο Βασίλη Τασσίνο, υπεύθυνο της επανέκθεσης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το 7ο Κυνήγι Θησαυρού, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.
Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει το 35ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις 20,21 και 22 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις 16.00 θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου μας.
17ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (WFTGA) στο Ιράν
Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides
Developed by: Symmetria Web Solutions