Λίγα λόγια για το Σωματείο

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών αριθμεί περίπου 1500 μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνοντας προγράμματα Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

Οι ξεναγοί - μέλη μας καλύπτουν 28 γλώσσες (Αγγλικά, Αλβανικά, Αραβικά, Αρμένικα, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ιαπωνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Κροατικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμάνικα, Ρωσικά, Σέρβικα, Σλοβάκικα, Σλοβένικα, Σουηδικά, Τουρκικά, Τσέχικα, Φιλανδικά, Φλαμανδικά) και στην πλειοψηφία τους (περίπου 58%) διαθέτουν και πτυχίο ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Έτσι λοιπόν, μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός πολύ εξειδικευμένου κοινού με γνώσεις αρχιτεκτονικής, γεωλογίας, μαθηματικών, φυσικής, γεωπονικής, ιστορίας της τέχνης, αρχαιολογίας, παιδαγωγικών, φιλοσοφίας, θρησκειολογίας, κ.λ.π.

Iστορικό

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών αναγνωρίστηκε το 1957 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και με την αρχική επωνυμία «Σύλλογος Ελλήνων Επαγγελματιών Ξεναγών». Η επωνυμία αυτή άλλαξε σε «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών» με σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου τον Ιούνιο του 1962, που τροποποίησε και το καταστατικό. Οι τροποποιήσεις εγκρίθηκαν με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το ίδιο έτος.

Έδρα του Σωματείου είναι η Αθήνα και σκοπός του η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών του, καθώς και η προαγωγή της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά τις αρχαιρεσίες της 29ης Ιουνίου 2021 και τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου που προέκυψε από αυτές, η σύσταση του Δ.Σ. του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών είναι η εξής:

Πρόεδρος: Μαρία Οικονομοπούλου
Αντιπρόεδρος: Αγγελική Βρεττού
Γεν. Γραμματέας: Ελένη Σουλιώτη
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνα Γρίβα
Ταμίας: Ευδοκία Καραχάλιου
Μέλη:

Αθανασία Ανδρουτσοπούλου
Άννα Μπενάκη
Στυλιανός Παπακωνσταντίνου
Ιωάννα - Μαρία Φιλιππόγλου

 

Aναζήτηση Ξεναγού Aναζήτηση Ξεναγού
Copyright 2013 Association of Licensed Tourist Guides